Blog


Ik ga weer luisteren naar mijn moeder!

Geschreven op 2017-07-16 om 09:21
Laatst gewijzigd op 2017-07-16 om 09:40


Mijn moeder was een liefdevolle, krachtige en wijze vrouw. Een voorbeeld waar ik helaas te kort van heb mogen genieten. Mijn moeder was positief ingesteld en zag altijd het goede in de mens. Eén van haar zegswijzen was ‘de mens is goed, totdat het tegendeel is bewezen’. En zelfs dan was het vaak de context waardoor een persoon ‘gedwongen’ was 'slecht' te doen. Vertrouwen, dat is het woord dat helemaal bij mijn moeder past. Ze gaf en had vertrouwen in de mensen om haar heen. Dit vertrouwen ben ik door de tijd heen wat kwijt geraakt. Het lijkt zelfs wel alsof wantrouwen een soort vaste waarde in onze maatschappij is geworden en dat kan toch nooit de bedoeling zijn.

Vandaar dat ik weer naar mijn moeder ga luisteren. Geef mensen initieel je vertrouwen of minimaal ‘the benefit of the doubt’. In mijn werk en passie, mensen weer controle gegeven op hun gegevens in de digitale wereld, zie ik dat wantrouwen ook op allerlei manieren terug. ‘Is het wel veilig? Als ik geld krijg voor een activiteit zal er zeker wel iets ‘achter’ zitten? Wat verdienen jullie eraan?’

Allemaal vragen die op zich legitiem zijn, maar ook vaak vanuit wantrouwen ontstaan. Vandaar dat ik vanaf vandaag weer vanuit vertrouwen wil werken. En alle zaken die ik doe transparant met de buitenwereld ga delen. Zodat mensen op basis van werkelijke informatie hun keus kunnen maken en zo mogelijk weer een beetje meer ‘Baas Over Eigen Gegevens’ gaan worden. Daar ga ik voor!

Marius van Vlijmen

Directeur iAddress (Qlik2Shop) 


Sluiten Wij gebruiken cookies
Melding sluiten