Blog


Veiligheid en beloning, op gespannen voet?

Geschreven op 2016-08-29 om 15:24
Laatst gewijzigd op 2016-09-16 om 12:08

Persoonlijke gegevens zijn op het internet goud waard. De doorsnee gebruiker beseft dit vaak niet. In de wereld van persoonsgegevens gaan miljarden om. Het aankopen, invoeren en up-2-date houden van gegevens is voor bedrijven een tijdrovende en kostbare klus. Ieder bedrijf doet dit voor zichzelf en bouwt vaak ook een eigen 'MIJN....' omgeving om de klant de mogelijkheid te bieden dit zelf te onderhouden.

Wat nu als we dit 'spel' vanuit de klantzijde bekijken. Gemak, controle en mogelijk een beloning aan de gebruiker uitkeren voor het zelf onderhouden van zijn gegevens. Alles maar één keer hoeven doen en in één keer goed. Zelf bepalen wie wat mag zien en wanneer en voor hoelang. Dus echt 'Baas' over eigen gegevens en zo een win-win-win situatie bereiken.

Dit blijkt in de praktijk een uitdaging. Het belonen van de gebruiker voor het gebruiken en delen van zijn eigen gegevens wekt wantrouwen. Het roept vragen op zoals:

  • - Wat gebeurt er met mijn gegevens?
  • - Aan wie worden ze beschikbaar gesteld?
  • - Wat verdienen zij er aan?

De grote uitdaging is dus, hoe vertel ik iemand dat hij echt weer 'Baas' kan worden over zijn gegevens in de digitale wereld en er terecht voor beloond wordt ook.

We horen graag hoe jij dit zou aanpakken! 


Sluiten Wij gebruiken cookies
Melding sluiten