Blog


Maak van je nabestaanden geen spoorzoekers

Geschreven op 2018-11-15 om 14:48

Toen mijn vader overleed was er natuurlijk een hoop werk aan de winkel. Naast het regelen van de zaken die direct met het afscheid te maken hebben, zoals de crematie, de speech, familiebijeenkomst, waren er natuurlijk een heleboel andere zaken die geregeld moesten worden.
Gelukkig is daar iets meer tijd voor dan het afscheid en dat is maar goed ook, want dat kost heel veel tijd. Mijn vader had het ons makkelijk gemaakt, hij had een document achtergelaten met daarin een opsomming van zijn verzekeringen en bankrekeningen. Van één bankpas hadden wij de pincode. Dat mag je natuurlijk eigenlijk niet gebruiken, maar is toch wel erg handig voor sommige urgente betalingen. We hadden geen weet van de talloze abonnementen die hij had op allerlei tijdschriften, postcodeloterij, en contracten met telecom- en energieleveranciers en televisieaansluitingen. Pas na 4 maanden hadden we de meeste losse eindjes opgelost, maar een groot aantal mails (hij was best wel actief op het internet) bleef nog binnenkomen. Twee jaar na dato blijft er nog steeds post binnenkomen.

Naar aanleiding hiervan heb ik besloten om het voor mijn nabestaanden (en ook voor mezelf, om het spoor niet bijster te raken) al mijn raakvlakken in het aardse bestaan vast te leggen in één dashboard, www.qlik2share.nl. De toegangssleutel weet ik uit mijn hoofd, maar heb ik ook aan mijn notaris meegedeeld. In mijn dashboard staan alle partijen waar ik een zakelijke relatie mee heb, inclusief de codes die hierbij nodig zijn. Het gaat hierbij over bankrekeningnummers met pasjes en codes, overheid (digid), leveranciers, abonnementen, webaccounts etc. 
Ik denk dat mijn nabestaanden hier heel blij mee zullen zijn. Ze mogen natuurlijk niet in alle gevallen deze codes mogen gebruiken, maar om een abonnementje op te zeggen zal niemand boos worden. In ieder geval hebben ze een overzicht wat er gebeuren moet.
Voor mezelf is het ook reuze handig, voor als ik een keer een email adres wil wijzigen, of verhuizen. Ik weet direct wie er allemaal mistasten als ze me willen bereiken. Enfin, ik ben blij met Qlik2share, nu en in het hiernamaals!

Peter van Veen, 13 november 2018 


Sluiten Wij gebruiken cookies
Melding sluiten