Blog


Geschreven op 2019-01-30 om 10:23

De administratie van persoonsgegevens is de kern van vrijwel ieder administratief systeem. En deze administraties zijn

Lees meer
Geschreven op 2018-11-15 om 14:48

Toen mijn vader overleed was er natuurlijk een hoop werk aan de winkel. Naast het regelen van de zaken die direct met h

Lees meer
Geschreven op 2018-08-07 om 17:58
Laatst gewijzigd op 2018-09-27 om 14:58

Ik was altijd onder de indruk van de tekeningen van Robbert en Rudolf Das (geboren 1929) die op basis van beperkte info

Lees meer
Geschreven op 2018-07-31 om 11:38
Laatst gewijzigd op 2018-07-31 om 11:46

Onze overheid is van plan de burger zelf steeds meer de regie over zijn persoonlijke gegevens in eigen handen te laten nemen. Gezocht wordt naar een Uniforme Set van Eisen. Hoe moeten we dit doen? Welke infrastructuur gaan we toepassen en welke afspraken horen daarbij? Er bestaan al Personal Datamanagers (zoals bijvoorbeeld www.iaddress.nl), dus burgers die een begin willen maken met ‘zelfbestuur’ kunnen al aan de gang. De PDM’s zijn gebaseerd op centrale databases van waaruit je je gegevens kunt distribueren naar afnemers. Er zijn echter bezwaren tegen deze vorm, een centrale database zou ‘te kwetsbaar’ kunnen zijn. Onder andere Bits for Freedom kwam met deze opmerking. Als het gaat om verlies van gegevens denk ik dat dit wel mee zal vallen omdat iedere afnemer ongetwijfeld een kopie van deze gegevens in zijn eigen database opslaat. Als het gaat om de aantrekkingskracht op hackers, zo’n centrale database met persoonsgegevens, dan zal dat sterk afhangen van welke gegevens je hier opslaat.

Lees meer
Geschreven op 2018-07-23 om 09:58
Laatst gewijzigd op 2018-07-27 om 13:33

Onze EU commissaris Margrethe Vestager heeft Google een boete opgelegd van 4.3 miljard euro.
Reden: monopolie en oneerlijke concurrentie. Bij de zoekresultaten worden Google shopping en andere dik betalenden bevoordeeld. Of erger, de anderen worden helemaal niet getoond.
Is deze boete terecht? Heel veel Google producten (Android, Chrome etc) zijn gratis. Ergens moet het geld toch worden terugverdiend natuurlijk. Voor Facebook, Whatsapp en andere gratis diensten geldt hetzelfde. Als iets gratis is, zijn we zelf het product. Wij, de gebruikers leveren het geld op. Het is niet te overzien welke macht deze gratis diensten over ons hebben. Wij baseren onze beslissingen op de info die wij krijgen. Als een ander bepaalt welke info tot ons komt, nemen deze ander in wezen ONZE beslissing. Zo kan een heel volk gemanipuleerd worden en kunnen verstrekkende beslissingen beinvloed worden, bijvoorbeeld een Brexit. Op wat voor informatie is deze beslissing nu genomen? Zouden de Engelsen met de kennis van nu dezelfde beslissing nemen?

Lees meer
 

Categoriën

Why
Algemeen

Sluiten Wij gebruiken cookies
Melding sluiten